Джейми Лий Къртис
Джейми Лий Къртис / Getty Images
Джейми Лий Къртис и Линдзи Лоън ще се завърнат в „Шантав петък 2“, съобщи „Холивуд рипортър“. През 2003 г. "Шантав петък" постави стандартите за комедиите с размяна на тела и оттогава филмът на „Дисни“ се превърна в култова класика, а сега Къртис и Лоън са готови отново да ги разменят.

„Шантав шетък“ е базиран на книгата от 1972 г. на Мери Роджърс. Филмът спечели 160 милиона долара в световен мащаб, но се появи в епоха, в която продълженията бяха малко по-притеснителни от сегашния пазар.

Джейми Лий Къртис стартира 2023 г., като спечели "Оскар" за ролята си във "Всичко навсякъде наведнъж" - филм, който е толкова оригинален, колкото и останалите. Но на звездата не е чуждо повторното разгръщане на франчайзи - тя най-накрая победи Майкъл Майерс в трилогията за рестартиране на хоръра "Хелоуин", а новината за "Шантав петък 2" идва само няколко месеца преди друг рестарт на „Дисни“ - "Привидения в къщата". Там Джейми Лий Къртис играе заедно със звезден актьорски състав, включващ Оуен Уилсън, Розарио Доусън, Дани Де Вито, Уинона Райдър, Джаред Лето, Тифани Хадиш, Лейкит Станфийлд и др.

Линдзи Лоън заяви, че тя и Джейми Лий Къртис биха направили продължение само ако това е проект, който феновете със сигурност ще обожават. Този натиск сега лежи върху сценаристката Елис Холандър. „Шантав петък 2“ ще бъде вторият пълнометражен филм за начинаещата режисьорка.

Джейми Лий Къртис участва в любими проекти като "Риба, наречена Уанда", "Истински лъжи" и „Вади ножовете“.

Продължението идва в още по-подходящ момент за Линдзи Лоън.

През 2000-та година Линдзи Лоъан, която беше суперзвезда, се бореше да се справи със славата си. През 2010 г. кариерата ѝ се срина, но актрисата се завърна. Филмът ѝ „Falling For Christmas“ на „Нетфликс“ от 2022 г. е хит в стрийминга.

Джейми Лий Къртис споделя, че винаги е обичала "Шантав петък" толкова, колкото и феновете на филма. След 20 години тази любов е възнаградена с "Шантав петък 2".
БГНЕС