Джейми Дорнан се отказва от ролята си в 50 нюанса сиво?
Джейми Дорнан се отказва от ролята си в 50 нюанса сиво? / Guliver/Getty Images

Скоро след като се появиха публикации, че режисьорката на "Петдесет нюанса сиво" (Fifty Shades of Grey) Сам Тейлър-Джонсън не иска да работи над продължения на филма заради пререканията си с авторката на еротичния бестселър Е Л Джеймс, става ясно, че и изпълнителят на главната роля в лентата Джейми Дорнан възнамерява да се откаже от по-нататъшно участие във филмовия проект. Мотивът на актьора е, че съпругата му, актрисата Амелия Уорнър, не е доволна от горещите екранни сцени и от женското внимание към мъжа й, пише в. "Дейли експрес".

Снимки от премиерата на "Петдесет нюанса сиво" на филмовия фестивал Берлинале вижте тук

В екранната адаптация на еротичния роман "Петдесет нюанса сиво" 32-годишният Дорнан играе главния герой Крисчън Грей - милиардер, който въвежда в света на садо-мазо секса невинната студентка Анастейжа Стийл (в ролята Дакота Джонсън).

Според поредните спекулации обаче Джейми Дорнан няма да се завърне в ролята на Грей заради съпругата си. Източник, приближен до актьорското семейство, твърди, че Амелия Уорнър не е доволна от горещите сцени във филма, както и от похотливото внимание, на което е станал обект съпругът й след излизането на "Петдесет нюанса сиво" на големия екран.

Джейми Дорнан се отказва от ролята си в "50 нюанса сиво"
netinfo
За австралийското сп. NW източникът разкрива също, че Джейми Дорнан не си е допаднал с партньорката си във филма Дакота Джонсън и дори я вини за неблагоприятните отзиви за продукцията.

Критиците са разочаровани от секс сцените в "50 нюанса сиво"

"Джейми не смята, че неговото изпълнение е било лошо. Вместо това той обвинява Дакота, която не му е предоставила над какво да работи, и е причината за липсата на екранна химия помежду им", казва източникът.

От филмовата компания „Юнивърсъл пикчърс" отказват да коментират подобни спекулации, тъй като все още не са правили никакви съобщения относно планирани продължение или продължения на "Петдесет нюанса сиво".

Източник: БТА