Дрон поряза пръстите на Енрике Иглесиас по време на концерт
Дрон поряза пръстите на Енрике Иглесиас по време на концерт / БГНЕС

Испанският певец Енрике Иглесиас се възстановява, след като дрон, оборудван с камера, поряза пръстите на ръката му по време на концерт в Мексико, съобщи Контактмюзик.

Инцидентът е станал в събота вечер по време на шоу пред 12 000 души в "Пласа де Торос де Плаяс" в мексиканския град Тихуана в рамките на започналото миналия месец световно турне "Sex and Love" на певеца. Няколкото порязани от перката на дрона пръста не са попречили на Енрике Иглесиас да пее пред публиката още 30 минути, след като е пострадал.

Ден по-късно представител на испанския певец е направил изявление, цитирано от Асошиейтед прес, в което се посочва, че Иглесиас се възстановява след инцидента.

"По време на шоуто беше използван дрон, оборудван с камера, който да снима публиката. На предишни концерти Енрике е хващал апарата, за да покаже на феновете своята гледна точка. Тази вече обаче нещо се обърка и той пострада", се казва в изявлението.

Въпреки травмата, Енрике Иглесиас е решил да продължи шоуто. След като за малко е напуснал сцената, за да му бъде направена превръзка, испанският изпълнител се е върнал на сцената и е пял още 30 минути, въпреки че кървенето не е спряло.

След концерта Иглесиас е закаран незабавно на летището, откъдето е хванал полет за Лос Анджелис, САЩ, за да бъде прегледан от специалист.

След шоуто фенове са публикували в социалните мрежи снимки, които показват как Енрике Иглесиас продължава да пее, докато превързаната му ръка не спира да кърви. Вижда се и изцапаната с кръв тениска на изпълнителя.

Почитателите на испанеца се надяват, че той ще се възстанови напълно и ще продължи турнето си с планирания за 3 юли концерт в столицата Мексико.

Източник: БТА