Диви кенийски слонове се разходиха по на плаж на Индийския океан
Диви кенийски слонове се разходиха по на плаж на Индийския океан / netinfo
Отначало никой от туристите, печащи се на един от прекрасните плажове в предградие на Момбаса, пристанищен град в Кения, не усети, че става нещо странно. По златистия пясък, плискан от топлите вълни на индийския океан, бавно вървяха слонове, разказва ИТАР-ТАСС, цитиран от БГНЕС.

На хората, които гледаха великаните с любопитство, те като че ли не обръщаха никакво внимание. „Ето това е екзотика, та слонове на плажа още нито една реклама не е обещавала”, възхищаваха се туристите. Скоро обаче по изплашените лица на представители на местната управа, пристигнали спешно на мястото за почивка на слоновете, почиващите на плажа започнаха да разбират, че става нещо неприятно. Всички туристи бяха спешно евакуирани в хотелите.

Но никой не знаеше какво да се прави по-нататък. Характерът на африканските слонове е добре познат. Ако действате с груба сила и се опитате да изплашите или прогоните гигантите, те могат да побеснеят и да предизвикат много неприятности. Настъпи нощта. Рибарите, страхувайки се от слоновете, се отказаха от нощния риболов.

Хората очакваха с тревога разсъмването. С изгрева на слънцето обаче слоновете напуснаха плажа и се отправиха към близката гора Кая Кинандо, която местните жители смятат за свещена. В гъстата гора се оказа невъзможно да бъдат открити великаните дори с хеликоптер. Местните власти решиха да изчакат, докато от столицата на страната Найроби пристигнат експерти, които ще вземат решение какво да се прави със слоновете-туристи.