/ iStock/Getty Images
Бирата е третата най-популярна напитка в света, след водата и чая. Прекомерната консумация на бира обаче може да има негативни последици, включително повишен риск от заболявания. Диетологът Марина Копитко посочва как да пием бира без да вредим на здравето си. Тя казва, че трябва да се приема определена доза от напитката.

Според диетолога не трябва да пиете повече от 200-300 милилитра бира на ден веднъж или два пъти седмично. В никакъв случай не трябва да пиете бира на гладно, казва Копитко.

„Приемливата доза бира е не повече от 200-300 милилитра на ден веднъж или два пъти седмично. Бирата може да се пие само в края на основното хранене. Може да е обяд или вечеря, но първо човек трябва да хапне. Най-глупавата грешка е да пиете бира между храненията, особено на гладно. Това е много лошо за работата на храносмилателната система и това е категорично погрешно ", казва експертът.

бира
iStock/Getty Images

Според лекаря бирата наистина съдържа витамини, но това се отнася само за така наречената жива бира, която има кратък срок на годност“.
 
Рамблер