Coldplay и Mumford and Sons в подкрепа на Амнести
Coldplay и Mumford and Sons в подкрепа на Амнести / снимка: DarikNews.bg

Световноизвестните групи Coldplay и Mumford and Sons, както и едни от най-известните американски и британски комици участваха в нюйоркската зала Radio City Music Hall в спектакъл заедно с Амнести интернешънъл в подкрепа на свободата на израз.

Това беше първият случай, когато този "таен бал на полицая" се организира в САЩ. Първото издание на това хумористично събитие на Амнести датира от далечната 1976 година и снощи беше посветено на 50-ата годишнина на правозащитната организация.

Телевизионният комик Джон Стюарт забавляваше публиката заедно с колега, предрешен като севернокорейския ръководител Ким Чен Ун, който през цялото време и на всяка цена искаше да грабне микрофона и да направи някакъв скеч.

Други участници в шоуто бяха американецът Бен Стилър и британецът Дейвид Уилямс, които спореха за значението на думи от двете страни на океана, за да стигнат до извода, че то е все едно и също, посочва БГНЕС. Музикантите и комиците се надпреварваха за аплодисментите на публиката в една забавна, но често и политически неадекватна програма.