Черпят гостите на „Златните глобуси” със… златни десерти
Черпят гостите на „Златните глобуси” със… златни десерти / снимка: Reuters

Когато най-големите холивудски звезди Джордж Клуни, Анджелина Джоли и Стивън Спилбърг пристигнат за церемонията по връчването на наградите „Златен глобус” идната седмица, те ще имат възможността да пият първокласно шампанско и да похапнат ядливи златни листа.

Върху десертите им ще бъдат поставени златни листа, а основната храна, която ще бъде приготвена от готвача Суки Сугиура, ще включва ястия от цял свят. Събитието е една от най-гледаните филмови и телевизионни церемонии в Холивуд. Но за разлика от церемониите по раздаването на наградите „Оскар” или на наградите „Еми”, на които звездите седят една до друга в театър, гостите на Златните глобуси могат да вкусят изискана храна, осигурена им от организаторите от Холивудската асоциация на чуждестранната преса.

„Moet & Chandon”, което е официалното шампанско на „Златните глобуси” от 21 години насам, ще предлага традиционните си мини бутилки „Imperial” на пристигащите гости на червения килим. В залата гостите за първи път ще могат да опитат шампанското „Grand Vintage 2002”, посочва БГНЕС.

Като основно ястие звездните актьори ще похапнат ястия от японската и други кухни, приготвени им от готвача Суки Сугиура, а за десерт сладкарят Томас Хензи ще сервира сладко изкушение от шоколад, бадемово тесто, акациев мед, карамел и свежи малини. Шоколадът ще бъде доставен от Швейцария, акациевият мед ще дойде от Франция, лешниците - от Италия, а бадемовото тесто - от Валенсия, Испания. Върху всеки десерт ще бъдат поставени 23-каратови златни листа, както и топка бял шоколад, обсипана със златни прашинки.