Частно парти за юбилея на принц Чарлз
Частно парти за юбилея на принц Чарлз / БГНЕС

Втората съпруга на британския престолонаследник принц Чарлз Камила организира частен прием в резиденцията Хайгроув, югозападна Англия, за отпразнуването на 60-годишнината му. Гвоздеят на вечерта бе концерт на британския певец Род Стюарт. Сред гостите АФП изброява актьора Роуан Аткинсън, или "Мистър Бийн", и актрисите Джуди Денч и Джоана Лъмли, внукът на Уинстън Чърчил Никълъс Соумс и първият съпруг на Камила Андрю Паркър-Боулс.

Юбилеят на принца бе честван с няколко прояви през седмицата. В четвъртък майка му кралица Елизабет II даде вечеря в Бъкингамския дворец, на която присъстваха повече от 400 гости, сред тях короновани глави и членове на монархически фамилии от Европа.

В сряда за престолонаследника бе даден хумористичен спектакъл с участието на американския комик Робин Уилямс, който изпя песента: "Майка ти не си отива и няма да си даде короната".

В петък, на рождения му ден, принцът се срещна с безработни младежи, подпомагани от първата неправителствена организация, създадена от него през 1976 г. След това той присъства на концерт в Кралската опера, организиран в негова чест от 180 ученици от цялата страна, участвали в курсовете по музика на фондация за изкуство, създадената от престолонаследника през 2002 г., допълва БГНЕС.