Бързият секс е най-полезен
Бързият секс е най-полезен / снимка: sxc.hu

Европейски учени започнаха задълбочени изследвания на тема - полезен ли е бързият секс за здравето.

Някои изследователи смятат, че бързият секс води до неприятни последици, а други считат, че удължава живота. Германските учени са по-големи скептици, като не спират да ни убеждават, че прекалената сексуална активност е вредна за здравето и на мъжете, и на жените.

Въз основа на сексуалната хиперактивност и двата пола са застрашени от главоболие и мигрена. Според германците сексуалното желание трябва да се достигне бавно и постепенно, а не на момента. Но американските специалисти не са съгласни със своите колеги, пише БГНЕС. Те смятат, че бързият секс не само,че не вреди, но е и изключително полезен, защото изгаря допълнителни калории, подобрява качеството на мисълта и най-важното - успешно замества спорта.

Специалистите направили необичаен експеримент, в който взели участие 123 двойки на възраст между 20 и 32 години. Оказа се, че някои сексуални движения могат да предпазят дори от настинка и грип. Лечебният ефект на секса е пряко свързан с действията на партньора. Експертите обещават да продължат проучванията и в близко бъдеще да обяснят подробно как се формира благоприятният ефект, който сексът има върху нашето тяло.