Букмейкър отказва да приема залози за убийството на Обама
Букмейкър отказва да приема залози за убийството на Обама / netinfo

Британската букмейкърска кантора „Уилям Хил” отказва да приема залози, че новоизбраният президент на САЩ Барак Обама ще бъде убит, съобщава БГНЕС. Повече от сто души са поискали вече да заложат за убийството на Обама.

Представител на кантората заяви, че макар да са приемани парични залози за покушения срещу политици и преди, те никога не са били така многобройни както в случая с Барак Обама. Затова букмейкърите са сметнали за необходимо публично да пояснят позицията си.

Приемането на залози за убийството на едно или друго лице не е противозаконно, но служителите на кантората истински недоумяват за мотивите на хората, залагащи на това и дори някои имат угризения на съвестта, посочи представител на букмейкърската кантора. Обама, който ще бъде първият чернокож президент на САЩ, получава множество заплахи по свой адрес.

В края на септември спецслужбите на САЩ разкриха план за покушение срещу него, подготвян от двама неонацисти. Бръснатите глави бяха задържани и срещу тях бяха предявени обвинения. "Уилям Хил" приемаше залози за изхода от президентските избори в САЩ, достигнали рекордната дума от над 10 милиона британски лири. Сега вече приема залози за победата на Обама през 2012 г.