През 1977 година районът на остров Коларес, Бразилия става обект на продължило няколко месеца нашествие на летящи обекти с неустановен произход.

В периода от август 1977 година до средата на 1978 година стотици очевидци дават показания за наблюдения на НЛО с най-различна форма и големина. Общото било, че те най-често се появявали в небето от север, понякога излитали и от водите на океана, като в повечето случаи летели на 10-15 метра над Земята.

Според показанията на очевидците тези обекти периодично атакували част от хората с тънки лъчи, които оставяли белези като от изгаряне. Дни след това жертвите изпитвали обща слабост и физическо неразположение. Две от жертвите починали.

Официално са документирани над 40 случая на приети в болница хора след подобни атаки.

НЛО
ThinkStock/Getty Images

Най-засегнат от летящите обекти бил района на градчето Коларес с население от около 2000 души. Но феноменът също се проявил и на по-обширен район, като засегнал още няколко големи селища.

Паниката и страхът сред местното население достигнали такива размери, че десетки хора напуснали родните си места.

Бразилските военновъздушни сили се включили в разследване на тези инциденти. Те прекарали в района около 4 месеца, но всички материали били засекретени. Заключението на военните било, че няма свидетелства за НЛО в района.

През 1997 година ръководителят на операцията дава интервю, като разкрива какво са видели военните. Три месеца след това капитанът е намерен мъртъв в дома си.

Още по темата за НЛО:

НЛО редовно посещават ядрени военни бази (ВИДЕО)

Мистерията "Розуел" - началото на феномена НЛО (ВИДЕО)

Близо до нас ли са извънземните?

Древните космодруми на Земята

Астронавти признават за срещи с НЛО (ВИДЕО)