Брад Пит
Брад Пит / Gulliver/Getty Images
На церемонията по връчването на наградите „Оскар“ холивудският актьор Брад Пит произнесе много емоционална реч, в която преплете различни усещания.

Той първо небрежно спомена темата за неуспешния процес по импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Брад Пит получи своя първи „Оскар“ като актьор (ВИДЕО)

Брад Пит
Gulliver/Getty Images

Държейки статуетката, която Брад Пит получи за актьор в най-добра поддържаща роля за изпълнението си във филма на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“, той се обърна към публиката:

Казаха ми, че имам само 45 секунди да говоря, което е с 45 секунди повече от предоставените от Сената на Джон Болтън по време на импийчмънта на президента Тръмп."

Златната нощ на Оскарите: Хронология на наградите

Брад Пит
Gulliver/Getty Images

Болтън, бивш съветник на Тръмп по национална сигурност, можеше да бъде основен свидетел на процеса, но не беше призован в Сената.

„Така че мисля, че може би Куентин трябва да направи филм за това кога възрастните в крайна сметка постъпват правилно“, добави актьорът.

Брад Пит
Gulliver/Getty Images

Филмът "Имало едно време в Холивуд" е базиран на реални събития, но Тарантино предложи алтернативна гледна точка на трагичната история.

След церемонията Брад Пит обясни пред репортери, че е „много разочарован“ от събитията от изминалата седмица, по време на които Сенатът оправда Доналд Тръмп."Мисля, че не можете просто да оставите настрана факта, че изкуството да печелите със съмнителни, макар и не забранени трикове, надделява над правилните неща", заяви Пит, цитиран от Fox News.

И аз приемам това много сериозно", допълни той.

В своята тържествена и много емоционална реч, Брад Пит спомена още и децата си от брака с актрисата Анджелина Джоли.Двойката има три дъщери и трима синове, които, както каза актьорът „дават смисъл на всичко“, което прави.

Брад Пит вече беше удостоен с „Оскар“ през 2014 г., но само като един от продуцентите на филма „12 Years a Slave“.

Брад Пит
Gulliver/Getty Images

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук