Австрийци съдят „Пик енд мор”
Австрийци съдят „Пик енд мор” / netinfo

Австрийската фирма „Рок енд мор” ще съди бившите си партньори - българската компания, организатор на концерти „Пик енд мор” в лицето на един от шефовете й Крум Мануилов. По думите на представителя на „Рок енд мор” у нас Дейвид Либерберг Мануилов им дължи 390 000 евро.

Сумата, която дължи българската „Пик енд мор” е за концертите на Стинг, 50 cent и Апокалиптика в България. От компанията, която ръководи Ивайла Бакалова, е трябвало да преведат парите на австрийците, но и досега това не е направено. „Имаме документи за тези неща” – уточни Либерберг.

Той припомни още колко от концертите, обявени за сигурни от Ивайла Бакалова, не са се състояли. „Какво стана с Анастейша, Марая Кери, Алис Купър?” – попита той. Дейвид Либерберг сигнализира още за това, че много българи все още не са си получили парите от купените от тях билети за провалилия се концерт на Дженифър Лопес у нас.

Около позицията на Либерберг се обединиха и шефовете на две от най-големите компании, организиращи концерти в България – Ованес - Мелик Пашаев от „Жокер медиа” и Иван Несторов от „София мюзик ентърпрайсис”. Те са убедени, че тези измами в българския концертен бизнес се отразяват и върху тяхната работа. „Хората вече не вярват като им кажем кого сме поканили”– аргументираха се Пашаев и Несторов. Двамата призоваха родните меломани да обръщат повече внимание на това коя компания организира даден концерт у нас.

Пред Дарик Ивайла Бакалова каза само: „Няма какво да коментирам за тези хора, с тях ще се видим в съда”.