/ NOVA
Камелия Воче, Цветелина Цветкова, Александра Тюркмен, Петър Калчев и Едис Пала ще премерят сили в забавна кулинарна надпревара
Голяма доза артистичност, добро настроение и отношение към храната ще предложи „Черешката на тортата“ следващата седмица по NOVA. Певицата Камелия Воче, писателката Цветелина Цветкова, дизайнерите с необятно въображение Александра Тюркмен и Едис Пала и талантливият актьор Петър Калчев ще демонстрират своите кулинарни възможности в борба за първото място. Кулинарният стожер Иван Манчев пък ще предизвика уменията на звездните участници с нова интересна задача, която включва приготвянето на супа с аромат на зима и уют.

Старт на кулинарното прет-а-порте ще даде младият дизайнер с повече от интересно родословно дърво Едис Пала. Той ще посрещне гостите в монохромния си дом, където ще приготви модерна интерпретация на домашна балканска кухня. Едис ще пребори голямото притеснение от предстоящата вечеря с добра концепция, стил и стриктна организация. Изненадата на домакина ще събуди креативността на всички и ще ги върне в детските им години.

Едис Пала
NOVA

Във вторник Петър Калчев ще се развихри в кухнята на своята кулинарна премиера в „Черешката на тортата“. Любимият актьор от „All Inclusive” и „Пътят на честта“ ще покаже дали може да се представи еднакво добре и на кулинарната сцена, като сервира на гостите голяма доза чувство за хумор и добре презентирани ястия с италиански привкус. По време на вечерята чашите ще бъдат пълни с домашен крушов еликсир, а артистичното настроение и хумор няма да напускат масата.

Петър Калчев
NOVA

Щипка писателски реализъм в сряда ще придаде Цветелина Цветкова. Забавната писателка, превзела България с книгата си за северозападния диалект „Лейди Гергана“, с неподправен с чар и широка усмивка ще мобилизира кулинарните си сили. Цветелина ще предложи уютна вечеря с видински дух и атмосфера, гарнирана с много апетитни изкушения. За спомен компанията ще получи щуро преживяване и неповторимо подарък за душата.

Цветелина Цветкова
NOVA

Дъщерята на Фатик – дизайнерът Александра Тюркмен ще потопи гостите в източната екзотика в четвъртък. Завърнала се съвсем скоро от Ню Йорк, тя за първи път ще отвори дома си, поднасяйки вечеря, вдъхновена от турските й корени. Александра ще състави естетически издържано меню, което ще гарнира с откровени разговори и автентична обстановка, а специалната й изненада няма да остави никого безразличен.

Александра Тюркмен
NOVA

Доказаният кулинарен състезател Камелия Воче ще сложи край на седмицата с истинско пиршество за сетивата. Певицата с нежен глас и огромни готварски заложби ще опита да надмине себе си и очакванията на гостите с разточително меню от изтънчени ястия, подправени с много талант и любов. Камелия ще отприщи креативността си максимално и ще накара всички да помнят вечерята й още дълго време.

Камелия Воче
NOVA

Какви зимни супи ще предложат участниците и кой ще си тръгне с плакета от шеф Манчев – гледайте в премиерните епизоди на „Черешката на тортата“ всяка делнична вечер от 20.00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.