Алла & Чавдар нарисуваха звездите на „М-Тел Мастърс” 2008
Алла & Чавдар нарисуваха звездите на „М-Тел Мастърс” 2008 / netinfo
Носителите на Grand Prix за карикатура на Съюза на българските художници за тази година Алла и Чавдар Георгиеви нарисуваха звездите на четвъртото издание на супертурнира по шахмат „М-Тел Мастърс”.

Традиционната вече изложба с шаржовете на Веселин Топалов, Иван Чепаринов, Василий Иванчук, Бу Сянджи, Левон Аронян и Теймур Раджабов ще бъде подредена в пресцентъра на турнира в Централния военен клуб, където се играят партиите от състезанието. В края на турнира, на 18 май, всеки от играчите ще отнесе рисунката със себе си.

Алла и Чавдар Георгиеви работят заедно в областта на карикатурата и шаржа повече от 20 години. Те са спечелили над 25 награди в национални и международни конкурси. Последните две години са реализирали 5 самостоятелни изложби в Габрово, Пловдив, София и Киев - Украйна. Издали са авторската книга с карикатури и шаржове “Изгонени от рая”.

Автори са на над 50 корици на книги, посветени на хумора и сатирата. Техни творби са собственост на престижни международни галерии, музеи и частни колекции сред които са Музеят на карикатурата в Базел, Швейцария и Домът на хумора и сатирата в Габрово. Техните работи са публикувани както в българския периодичен печат така и в популярни световни издания за хумор като Witty World – СAЩ, Oulenshpigel – Германия, Spillki – Полша, Московский комсомолец – Русия, Tanz-o-caricature – Иран. В момента сътрудничат на списание Бизнес Магазин и Intelligent Life.

Досега гросмайсторите бяха рисувани от Иван Кутузов-Кути (2005 г.), Чавдар Николов (2006 г.) и Ивайло Нинов (2007 г.).