Айс Кюб и Кевин Харт чупят рекорди в САЩ и Канада
Айс Кюб и Кевин Харт чупят рекорди в САЩ и Канада / Guliver/Getty Images

Екшън комедията „Ченге за един ден" (Ride Along) с Айс Кюб и Кевин Харт в главните роли оглави северноамериканския боксофис за втора поредна седмица, след като през уикенда спечели още 21.2 млн. долара, с които общите приходи на лентата станаха 75.4 милиона за две седмици прожекции в САЩ и Канада. Комедията с Кевин Харт и Айс Кюб в главните роли разказва историята на устатия охранител Бен (Кевин Харт) и неговия сблъсък с брата на бъдещата му съпруга - полицаят Джеймс (Айс Кюб), който го убеждава да му бъде партньор за 24 часа и двамата да патрулират по улиците на Атланта.

На второ място отново е "Самотният оцелял" (Lone Survivor) с 12.6 млн. долара приходи от уикенда и общо 93.6 милиона, откакто е на екран. Базираната на реални събития военна драма проследява историята на войници от американската армия, изпратени в провинция в Афганистан с мисията да ликвидират местен лидер на Ал Кайда. Малко след пристигането си обаче те попадат в клопката на талибански бойци. Филмът е с участието на Марк Уолбърг, Тейлър Кич, Емили Хърш, Бен Фостър.

И анимацията „Крадци на ядки" (The Nut Job) запазва третото си място от миналата седмица с 12.3 млн. долара приходи от уикенда и общо 40.3 милиона за две седмици на екран. В анимационното приключение звучат гласовете на Брендън Фрейзър, Уил Арнет, Лиам Нийсън, Мария Рудолф и Катрин Хайгъл.

На четвърто място се нареди още една анимационна лента - „Замръзналото кралство" (Frozen), с 9 млн. долара приходи от уикенда и общо 347.8 милиона за десетте си седмици прожекции в САЩ и Канада. Снежната приказка с гласовете на Кристен Бел и Джонатан Гроф разказва историята на кралството на безстрашната оптимистка Ана, което е сковано от вечна зима. Ана обединява сили със смелия планинец Кристоф и неговия другар - северния елен Свен, за да открие сестра си Елза, чиято снежна магия тегне над кралство Арендел.

В средата на боксофиса намираме екшън трилъра „Джак Райън: Теория на хаоса" (Jack Ryan: Shadow Recruit) с 8.8 млн. долара от уикенда и 30.2 милиона приходи за две седмици прожекции в киносалоните в Северна Америка. Филмът, вдъхновен от романите на Том Кланси, разказва историята на Джак Раян - финансов анализатор на Уолстрийт, който е вербуван от ЦРУ да разследва глобалния финансов тероризъм. В лентата на режисьора Кенет Брана участват Крис Пайн, Кийра Найтли и Кевин Костнър.

Вдъхновеният от класическата чудовищна история „Аз, Франкенщайн" (I, Frankenstein) дебютира едва на шесто място със сравнително скромните 8.3 млн. долара приходи от първия си уикенд на екран. Лентата с участието на Арън Екарт, Ивон Страховски, Миранда Ото и Ейдън Янг разказва историята на Адам, който попада в центъра на вековна война между два безсмъртни клана.

На седмо място се нареди любимият на критиката „Американска схема" (American Hustle), който спечели 7.1 млн. долара през уикенда и вече има 127 милиона долара приходи за седем седмици прожекции в САЩ и Канада. Филмът на режисьора Дейвид О. Ръсел, в който участват Кричън Бейл, Дженифър Лорънс, Брадли Купър, Ейми Адамс и Джеръми Ренър, е базиран на истински случай от 80-те години и разказва историята на измамника Мел Уайнбърг, който е заловен от агента на ФБР Джими Бойл и по-късно убеден да сътрудничи на бюрото в разплитането на случай, свързан с корупционни схеми в Конгреса на Съединените щати.

На осмо място отново остана „У дома през август" (August: Osage County), който разказва затрогващата история на силните жени от семейство Уестън. Филмът, адаптация на отличената с „Пулицър" пиеса на Трейси Летс August: Osage County, е спечелил 5 млн. долара през уикенда и общо 26.5 милиона долара. Сред звездите на лентата са Джулия Робъртс, Мерил Стрийп, Крис Купър и Юън Макгрегър.

На девето място отново е друг любим филм на критиката от тази година - „Вълкът от Уолстрийт" (The Wolf of Wall Street) на Мартин Скорсезе, който спечели 5 млн. долара през уикенда и общо 98 милиона за пет седмици прожекции в САЩ и Канада. Лентата, вдъхновена от автобиографичната книга на бившия стоков брокер Джордън Белфорт, е с участието на Леонардо Ди Каприо, Джона Хил, Матю Макконахи, Джон Фавро, Жан Дюжарден.

Топ десет завършва хорър лентата Devil's Due, който спечели 2.8 млн. долара през уикенда и общо 12,9 милиона за две седмици на екран. Филмът с участието на Алисън Милър и Зак Гилфорд разказва историята на младоженци, които разбират, че ще имат бебе, но с напредването на бременността мъжът забелязва, че поведението на съпругата ми става все по-странно и зловещо.