Порастването е неизбежен етап от нашия живот. Започва бавно, а сякаш след това въобще не можеш да си обясниш как е минала тази седмица, месец, година, две, три и вече си зрял човек, пише каналът на Цветелинка Цветанова във vbox7. В следващите няколко реда сме събрали 6 сигурни знака, че порастването при теб е започнало и ти няма какво да направиш по въпроса, освен с усмивка да приемеш новите предизвикателства: 

Следиш за промоции в хипермаркетите

Като деца цените на продуктите ни се струваха някаква маловажна подробност, за която отговаряха нашите родители. Това, че цената на олиото се вдига въобще не беше на дневен ред при нашите „важни теми“ като игри, приятели и забавления. Когато започнеш сам да пазаруваш, осъзнаваш, че нещата въобще не са толкова лесни. Тогава твой пръв приятел стават промоциите в хипермаркетите и започваш да пазаруваш все по-разумно.

via GIPHY


Лягаш си рано

Когато си на 15 е много готино да лягаш в 03:00ч., защото си играл цяла нощ CS с приятели. След това отиваш на училище, а следобед наваксваш съня. Когато обаче си на 25 и работиш, и имаш хиляди ангажименти, вече всяка допълнителна минута сън ти се струва като коледен бонус и 13-та заплата в едно.

Пиеш кафе

Като деца кафето ни се вижда като вълшебната напитка, която възрастните нон-стоп пият. Не сме били далеч от истината. С годините кафето се превръща в жизненоважна част от доброто протичане на нашия (работен) ден. Енергията намалява с времето, а задачите се увеличават и тук на помощ идва ароматната прегръдка на новия ни най-добър приятел – кафето.

Ядеш предимно вкъщи 

Тук идваме до думите на нашите майки, които вероятно отекват в главите на много от нас: „Няма да ти купя пица. Имаме храна вкъщи.“ Когато си отделил време, пари и енергия, за да купиш продукти и да сготвиш вкъщи, вече не ти се струва толкова добра идея да ядеш fast foods, когато си навън.

via GIPHY


Цениш свободното си време 

Работа от 9ч. до 18ч., от понеделник до петък или пък 12-часови смени, а може би дори и през нощта. Всеки от нас си има собствено работно време. Още при първата си работа започваш да цениш всяка свободна минута, която имаш, защото знаеш какво ти е коствала. „Губенето на време“, любимо наше хоби от тийнейджърските години, вече не е много приложима опция, защото времето никога не стига.

Имаш по-малко приятели 

Като деца и тийнейджъри има много хора, които наричаме приятели. С годините обаче осъзнаваме, че не всички наистина изпълват със съдържание тази дума. Така постепенно започваме да си подбираме по-внимателно хората, с които общуваме и огромният ни кръг от приятели се превръща в малко, но задружно кръгче.