За никого не е тайна, че има приложения за иначе модерните смартфони, които могат почти буквално да "изядат" батерията на телефона ни. Други пък събират лични данни за собствениците на устройствата, а трети - дори данни от кредитни и дебитни карти.

Най-неприятното от всичко е, че тези приложения могат да се намерят напълно легално в Google Play или App Store, и то докато ни предлагат много интересни възможности.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The hustle never stops 🔥 @hustletouch 📸: @chrisrogers

A post shared by Hustle Touch (@hustletouch) on


Кои са приложенията, от които трябва да се отървете на мига, за да се предпазите от всички тези опасности, показва каналът "OMG Facts" във vbox7:

1. Бeзплатните игри

Да се направи една игра се изисква огромен ресурс от всякакви високоплатени специалисти. И тази игра в крайна сметка се предлага безплатно. Погледнете на какво сте се съгласили в бързината, за да играете на безплатната игра. Най-вероятно играта има достъп до контактите ви, камерата ви, галерията.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Refilling the batteries 🔋 @hustletouch 📸: @omi_kim

A post shared by Hustle Touch (@hustletouch) on


2. Приложенията за бързо зареждане на батерията

Има десетки приложения, които обещават да ни заредят по-бързо батерията, да ни изчистят кеша и т.н. Проблемът е, че тези приложения, освен че са пълни с всякакви реклами, тежат безумно много на батерията и процесора. Освен това те имат достъп до други приложения на телефона.

Топ 3 мобилни приложения, с които да защитите чатовете и съобщенията си (ВИДЕО)

3. Приложения за Wi-Fi

За някои от тях е доказано, че крадат лична информация за собствениците на телефона, както и данните от кредитните карти.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saturday vibes 🔥☕️🔥

A post shared by Hustle Touch (@hustletouch) on


4. Музикални плеъри

Освен че съкращават живота на батерията значително, съхраняват в кеш музика и са пълни с реклами. Тези приложения също се домогват до личните ви данни.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Go BIG or go home 🔥

A post shared by Hustle Touch (@hustletouch) on


5. Използващите GPS локация

Някои от тях продават локациите ви без дори да подозирате, защото дори не са навигации. Сред тях са някои социални мрежи, игри като Pokemon Go. Ако имате подозрение за някое от приложенията, просто проследете какво пише в условията, които така или иначе сте приели.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

How’s your Friday going ? 📸 📸: @alfiefriday

A post shared by Hustle Touch (@hustletouch) on


И още:

Как да защитим Instagram профила си? (ВИДЕО)

Рисковете на запазените пароли (ВИДЕО)

Как да се защитим от кибератаки? (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук