С наближаването на коледните празници ни се иска да внесем малко настроение и с цветята в дома ни, пише каналът "Баба знае" във vbox7. Ето и кои растения цъфтят около Коледа и са символ на празника:

Коледна звезда

Коледната звезда е един от символите на Коледа. Растението е изключително капризно за отглеждане, като има нужда от достатъчно светлина, но не и пряка, както и от високи температури – около 20 градуса и трябва да е далеч от отоплителни уреди.

Защо това цвете е наречено „коледна звезда“

Коледниче

Коледният кактус, както още е известен, е изключително лесно за отглеждане растение. Кактусът цъфти през студените месеци в различни цветове, които допринасят за допълнителен цвят и коледно настроение в дома ни.

Коледниче
iStock/Getty Images

Гаултерия

Подходящо растение, както за отглеждане на терасата, така и в градината. Гаултерията е вечнозелено растение, което през лятото цъфти в бели цветове, а зимата образува червени плодчета, които му придават изключителна коледна визия.

Амарилис/Рицарска звезда

Изключително красиво растение, което прилича на лилиума. Обича високи температури, добра светлина, но не и пряка, както и поливане веднъж в седмицата. Може да се отглежда, както в домашни условия, така и навън. Амарилисът е едно от растенията с най-голяма грудка, която е важно да третирате правилно.

Амарилис
iStock/Getty Images

Илекс

Илексът, както имела е коледно растение познато още от древни времена. Успешно може да бъде отглеждан в градина, тъй като няма проблеми с ниските температури. Изключително непридирчив към светлина и почва.