Вероятно всички сме имали поне една вечер, след която сме си казвали, че повече няма да пием. Има няколко храни, които не само ще спрат главоболието, но и ще пречистят организма ви. Ето 5 от тях:

1. Сок от кисело зеле

Може да мирише гадно и да има лош вид, но киселото зеле е вероятно най-мощния неутрализатор на махмурлука. Нужна ви е само една чаша от сока му, но и да изпиете повече, няма да ви навреди. То съдържа витамин С и е източник на биогенни амини и лактобацили, които подпомагат за пречистването на организма от вредни вещества.

Няма по-добро начало на деня: Сутрешен секс срещу махмурлук

2. Шкембе чорба

Смята се, че шкембе чорбата възстановява загубените от организма соли, протеини и минерали. За нея е характерно, че е мазна, но за да се отървете от махмурлука е добре тя да бъде също така кисела и люта.

шкембе чорба
Thinkstockphotos

3. Сок от кисели краставички

Сокът от кисели краставички съдържа електролити, които помагат на тялото да се възстанови. Тъй като когато се напием, ние се дехидратираме, сокът от кисели краставички помага на водата да се задържи в кръвоносните съдове. Подобно на сокът от кисело зеле, една чаша е достатъчна за справяне с махмурлука.

махмурлук
Thinkstockphotos

4. Доматен сок

Пасирайте колкото желаете домати и ги смесете със суров жълтък, лимонов сок, сол, черен и червен пипер. Доматения сок е източник на минерали, витамини, ензими и фруктоза. Те изчистват организма ни от токсините и ускоряват изгарянето на алкохола.

Защо с годините махмурлукът става по-тежък

5. Чай от мента с джинджифил

Ако не ви се закусва след тежка нощ, добре е да си направите чай от мента, към който да добавите парче джинджифил. Тази комбинация ще успокои стомаха ви и ще успокои гаденето и замахването. Вместо захар изцедете малко лимон.

махмурлук
Thinkstockphotos


И още:

Как лекуват „пиянския глад“ по света

Вижте какви са четирите типа хора според пиянството им


Махмурлукът се бори с бодърстване, а не със спане

Десет от най-популярните митове за алкохола (ВИДЕО)

Картофено пюре срещу махмурлук

Махмурлукът нарушава функционирането на мозъка

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook