Как лекуват „пиянския глад“ по света
Как лекуват „пиянския глад“ по света / Thinkstock/Getty Images

Добрите купони традиционно завършват с добре известния "пиянски глад". Какво ядат, за да се справят с това състояние хората по света провери сайтът BuzzFeed, който събра в едно любими ястия от различни точки на планетата.

Проучването на BuzzFeed показва, че най-често след алкохолен запой американците ядат пица. В Китай залагат на шишчетата с месо, а в Канада - на пържените картофи. В Мексико ядат традиционния такос с месо, който можете да срещнете в кухнята на цяла Латинска Америка. В Бразилия похапват акараже, приготвено от обелен черноок боб, направен на топка и след това изпържен в палмово масло.

Ирландците смачкват варени картофи, нарязват в тях стар и пресен лук и заливат с разтопено масло. В Турция най-популярната "drunk food" е дюнерът, посочва БГНЕС. Италианците си падат по запечени хлебчета с месо, пържен лук и рукола. В Иран обичайно се приготвя персийска пица, за която е характерно, че не се използва никакъв сос за тестото.

Японците след пиене си поръчват супа "Рамен", кръстена на специалния вид фиде - рамен. Тя е със зеленчуци, различни подправки и сурово яйце. Германците залагат на наденички с кетчуп и пържени картофи с майонеза, поръсени задължително с къри.