Слушането на музика помага при махмурлук
Слушането на музика помага при махмурлук / ThinkStock/Getty Images

Музиката със сигурност не е нещото, което искаме да слушаме, когато ни цепи глава от махмурлук, но американски учени твърдят, че тя помага, защото ни разсейва от болката, пише в. "Метро".

До такъв извод стигнали учените от Нюйоркския център за изследване на главоболието. Според тях музиката след препиване може да бъде толкова целителна, колкото и аналгетиците.

Как да пием без да ни е лошо? (лично изследване)

Александър Маускоп , директор и основател на на центъра изтъкна: "Разполагаме с неоспорими доказателства, че музиката облекчава всякакъв вид болки. Няма причина махмурлукът да прави изключение. Разбира се, слушането на хитове не е ефективно, колкото морфина, но то по нищо не отстъпва на аналгина!"

Предишни изследвания установиха, че музиката помага за потискането на позивите за повръщане и повишава настроението. Лин Уебстър от Американската академия на болкоуспокояващата медицина допълва: "Обикновено изживяваме махмурлука като мигрена и всичко силно и остро ни наранява. Но музиката може да ни разсее от неразположението и на теория може да го облекчи донякъде!"

Източник: БТА