4,5 милионен хонорар за Джейми Дорнан за следващия „50 нюанса сиво“
4,5 милионен хонорар за Джейми Дорнан за следващия „50 нюанса сиво“ / Guliver/Getty Images

След публикациите, че няма да се снима в евентуалните продължения на "Петдесет нюанса сиво" (Fifty Shades of Grey), актьорът Джейми Дорнан е получил съществено увеличение на хонорара, за да остане обвързан с проекта, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на вътрешен източник.

Снимки от премиерата на "Петдесет нюанса сиво" на филмовия фестивал Берлинале вижте тук

Актьорът, превъплътил се в образа на милиардера и почитател на садо-мазо секса Крисчън Грей, ще прибере 4,5 милиона британски лири за продължението на филма, адаптиран по еротичния бестселър на писателката Е Л Джеймс. За сравнение - за ролята си в оригиналната лента "Петдесет нюанса сиво", която излезе на екран на 13 февруари тази година, 32-годишният Джейми Дорнан е получил скромните 80 000 британски лири.

Порно звезди изброиха пет причини да не харесват "50 нюанса сиво"

Дорнан преди отрече слуховете, според които няма да се снима в евентуални продължения на "Петдесет нюанса сиво", защото съпругата му Амелия Уорнър не одобрявала горещите сцени в първата лента, както и страстното внимание към мъжа й от страна на фенки след излизането на филма на екран.

Джейми Дорнан се отказва от ролята си в "50 нюанса сиво"?

"Джейми подписа договор и е много доволен, парите наистина са добри. Той имаше притеснения дали няма да остане в представата на зрителите като Крисчън Грей и това да навреди на по-нататъшната му кариера, и наистина обмисляше да се откаже от проекта, когато получи изкусителната оферта. Истината е, че Джейми ще се снима в продълженията, и то с подкрепата на семейството си", казва неназованият източник за в. "Дейли стар".

Източник: БТА