САЩ сами режисирали нападенията от 11 септември
САЩ сами режисирали нападенията от 11 септември / netinfo

Американското правителство само е планирало терористичните нападения от 11 септември, за да провокира поход срещу тероризма, а Осама бин Ладен вече е мъртъв. Това твърди доцентът от американския университет “Уисконсин медисън” Кевин Барет.

Зад цялата история с нападенията от 11 септември стои американският вицепрезидент Дик Чейни, а самите нападения са извършени от ЦРУ, заяви Барет в интервю за американския вестник “Уисконсин стейт джърнъл”.

Над 60 американски политици поискаха заради тези си изказвания Барет да бъде уволнен. На това обаче се противопоставила управата на университета, позовавайки се на академичната свобода на мненията.

Управата е на мнение, че не може да се допусне политически натиск от страна на критиците на непопулярните идеи да бъде пречка за свободата на мненията. Барет не може да докаже теорията си, а посочените аргументи са в духа на най-добрите теории за заговори.

Като доказателство срещу официалната версия за нападенията от 11 септември Барет посочва, че два месеца преди нападенията агент на ЦРУ е посетил Бин Ладен, че огънят сам по себе си не би могъл да разруши сградите на Световния търговски център и “пилотите на смъртта” дори не са могли да управляват самолет. Барет казва, че “мозъкът на клетката” Мохамед Ата е ял свинско месо и е ходел по стриптийз барове и поради това не е възможно да е бил ислямски терорист.

Освен това Барет твърди, че през 2001 г. или 2002 г. Бин Ладен вече е бил мъртъв, а неговите видео записи се фалшифицират от ЦРУ. Аргументите си Барет подкрепя с академичните си титли, защото той има докторат по африкански езици, култура и арабска литература. По време на свое пребиваване в Мароко той бил получил от дипломатически кръгове сведения, че хора, които уж са били атентатори от 11 септември, все още са живи. /БГНЕС/