Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн / Guliver/Getty Images
Общото между тях е, че са световноизвестни - и че в началото никой не забелязва таланта им. Алберт Айнщайн, Винсент ван Гог, Бийтълс, Джоан Роулинг и Джуди Денч са "главните герои". Вижте ги:

Алберт Айнщайн

Неговата интелигентност е легендарна, но като дете Алберт Айнщайн не е минавал за особено надарен. Проговорил е чак на 3-годишна възраст, а на 7 е написал първите си букви. По-късно се провалил на приемните изпити в Техническия университет в Цюрих - заради скромните си познания по френски език. Но както знаем, амплоато му е друго: световноизвестен го прави физиката.

Алберт Айнщайн - един от най-брилянтните умове на човешкия род

Винсент ван Гог


Той е създал общо 2 100 произведения на изкуството, но приживе е продал една-единствена картина. За Винсент ван Гог се знае, че е страдал от халюцинации, депресии и пристрастеност към алкохола. Но винаги е бил убеден, че един ден картините му ще са много ценни. И наистина: Ван Гог е смятан за един от най-великите художници в историята на изкуството, а картините му са сред най-скъпите в света.

Ван Гог
Guliver/Getty Images


Велики умове с психични разстройства, които промениха света

Бийтълс

Това е може би най-грешната преценка в историята на музиката: през 1962 година четирима младежи от Ливърпул се представят в лондонския лейбъл Decca. Но получават отказ - с аргумента, че китарната музика била вече демоде. Малко по-късно групата подписва договор с лейбъла Parlophone, който покрай успеха на Бийтълс придобива популярност по целия свят.

Бийтълс
Guliver/Getty Images

Джуди Денч

Британската актриса е носителка на Оскар и на цели шест награди на БАФТА. При това началото на актьорската ѝ кариера е всичко друго, но не и лесно. Джуди Денч неведнъж е разказвала как на един кастинг през 1960-те години режисьорът ѝ казал, че никога няма да блести на екрана, тъй като лицето ѝ не било достатъчно красиво.

Джуди Денч
Guliver/Getty Images

Джоан Роулинг

Докато пише първата си книга за Хари Потър, Джоан Роулинг е самотна майка, която е принудена да живее от социални помощи. Цели 12 издателски къщи отхвърлят ръкописа ѝ, преди издателство "Блумсбъри" да публикува първата книга от нейната поредица. Днес Хари Потър е един от най-известните литературни герои, а създателката му печели милиони.

Джоан Роулинг
БГНЕС


Вижте още:

СНИМКИ: Актьорите, които станаха писатели

Deutsche Welle