Те са от мъжки пол, но не се идентифицират като мъже. И то от малки. Те се обличат и гримират като жени, но същевременно не се определят като жени. Запознайте се с мухес – третият пол на Мексико, който съществува още от времето на сапотеките.

Не е за вярване, че тези красавици са родени като момчета (СНИМКИ)

Въпреки че обществото ги приема и уважава от столетия, мухес твърдят, че са дискриминирани и нямат достъп до средно образование. За да продължат да учат те трябва да сменят идентичността си. Но в Мексико това е дълг и сложен процес.

Какво е трети пол? (ВИДЕО)

„В образователната ни система не ни допускат до средно образование, тъй като се обличаме като жени. Затова не ходим на училище. Работим традиционни неща - стилистки, шивачки, плетачки, тъкачки, сексуални работнички, готвачки, фризьорки“, казва Бииниса Карильо .

На така наречените Велас - традиционни празници на региона от предиспанската епоха т. нар. мухес подчертават своята идентичност, танцувайки в пъстри рокли. Те са част от културата на сапотеките, но не всички одобряват ролята им в обществото.

Историята на един човек, който няма пол (ВИДЕО)

Мухес продължават да се борят за своето място в мексиканското общество. Въпреки всичко Оахака е пример за многообразие и толерантност.

И още:

Вижте Валентина Сампайо - красавицата, родила се момче (СНИМКИ)

Трансджендър дете открадна вниманието в Ню Йорк (СНИМКИ/ВИДЕО)

Не е за вярване: Три секси красавици, които са родени като мъже (СНИМКИ)

Вижте първата трансджендър плеймейтка на Playboy в снимки

Моделът Хане Габи Одиел разкри, че е интерсексуална (ВИДЕО/СНИМКИ)

Жените не са това, което бяха. Мъжете също

Транссексуална манекенка на корицата на Vogue (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук