Борисов: Беронов е коректен и интелигентен човек
Борисов: Беронов е коректен и интелигентен човек / netinfo

Кметът на София Бойко Борисов се срещна с кандидата на десните за президентския пост Неделчо Беронов. Срещата бе в дома на Беронов.

До срещата се стигна, след като в събота сдружение ГЕРБ излезе с декларация, в която заяви, че категорично няма да подкрепи Георги Първанов за президентските избори.

 Интервю на Влади Велев с Бойко Борисов

„Отидох до дома му, за да мога да се запозная лично с него, със семейството му и съответно да мога да му предам, как виждам нещата за евентуална подкрепа.

Това минава през неговата лична позиция прав ли е Костов, да иска да ме сваля от поста кмет на София, след като има решение на Столичната избирателна комисия и тя е 15:2 в моя полза. След като три пъти съм го бил в София, има ли правото да иска да остави София без кмет в тази ситуация, за да могат да я оберат, както предишните години е правено.

Знаете колко сделки съм обжалвал в момента и колко глоби се готвят от проверки на фирми. Ако той не иска да крие крадците, съответно трябва да си оттегли иска.

Това за мен е важен тест, относно самостоятелността на решенията на господин Беронов и дали може да носи тежестта на държавен глава. В зависимост от неговата позиция по въпроса, съответно ще преценим и ще дадем или не, своята подкрепа.

Господин Беронов каза ли ви какво му е мнението по тези въпроси, които сега казахте или просто той ще си помисли и тепърва ще имате да разговаряте още?

Господин Беронов ми направи впечатление, че е много коректен и интелигентен човек и с абсолютно право пожела да му изпратя документите и резултатите от изборите, нотариално заверените ми договори, с които съм излязъл от фирмите още преди години, решенията на Столична избирателна комисия също така и на базата на тях, нека той да вземе своето решение. До края на деня очаквам решение и на практика да си избере, аз или господин Костов.

Той е юрист и може добре да прецени фактите.

Той е не само юрист, но и Конституционен съдия. Неговото решение за мене е меродавно, защото на базата на това, което ще ми каже той, аз ще очаквам и подобно решение, съответно около съдийския състав. Или съответно да очаквам да бъде оттеглена жалбата, което както аз до този момент, правя всичко възможно, за да не разделяме, а да обединяваме всички партии с център дясно и не издигайки се за кандидат-президент, мисля че давам личен пример за това.

Според мен много би било правилно като решение Костов да оттегли съответно своя иск. Господин Костов ще покаже, кое му е по важно, дали имотите над София да бъдат приватизирани или десният кандидат-президент да спечели.

Това е условието да подкрепите Беронов?

Това е условието по което ние ще преценим, имаме ли кандидат-президент за Държавен глава.