/ БГНЕС
Специализирана полицейска операция във връзка с нарушения на изборното законодателство правят от Областната дирекция (ОД) на МВР в Монтана.

Към момента извършените проверки по сигнали за купуване на гласове са осем за територията на област Монтана, съобщиха от местната дирекция.

По случаите са образувани преписки под наблюдението на Районна прокуратуа, разследването продължава.

Има ли подадени сигнали за купуване на гласове в Монтанско

Полицейски екипи от районните управления в областта проверяват за нарушения на изборното законодателство в питейни и увеселителни заведения, заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, автоморги, сервизи, търговски обекти и други. Служителите на ОД на МВР провеждат беседи с криминално проявените.

От ОД на полицията в Монтана допълниха, че за парламентарните избори през април 2023 година в региона са подадени 60 сигнала за купуване на гласове и други избирателни нарушения, по които са образувани 12 досъдебни производства.

За местните избори през октомври и ноември 2023 година в областта са получени над 150 сигнала за купуване на гласове, корпоративен вот, изборен туризъм и други изборни нарушения, по които са образувани 25 досъдебни производства.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Милена Островска, БТА