Петима кандидати влизат в надпреварата за кмет на Хасково.

Ето кои са те:

Станислав Насков Дечев - ПП ГЕРБ

Георги Иванов Иванов - "Български гласъ"

Иван Петков Иванов - ПП "Има такъв народ"

Георги Николаев Георгиев - "Възраждане"

Николай Христов Ставрев - независим кандидат

Хасково: Кои са кандидатите за кметове и общински съветници

Досегашният кмет на града е Станислав Дечев. Той бе избран през 2019 година. Интересен факт е, че на парламентарните избори през март 2017 г. той е избран за народен представител в 44 НС.

Назначен е за областен управител на област Хасково с решение на Министерски съвет от 10 май 2017 г. 

При провеждане на изборите служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОД на МВР-Хасково, ще работят и на 29 октомври от 08:30 до 19:30 часа.

Кандидатите за кметския стол на Димитровград са седем - Иво Димов ПП ГЕРБ, Стефан Димитров "Алтернатива на гражданите", Пламен Панев Коалиция "БСП за България", Калоян Добрев ПП-ДБ, Венета Стоянова ПП "Възраждане", Пламен Пасков Коалиция "Граждани за общината" и Ангел Ангелов Коалиция "България за регионите".

Досегашният кмет Иво Димов ще се бори за четвърти мандат.

ГЕРБ номинира кмета на Димитровград Иво Димов за четвърти мандат

При произвеждане на втори тур на избори за кметове и общински съветници - 5 ноември ще бъдат издавани нови удостоверения от 31 октомври, съгласно описаните по-горе начин и време.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Удостоверението се издава, за да послужи само пред Секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден.

Изборните секции отворят в 07:00 часа и се очаква изборният ден да приключи в 20:00 часа.