Изборният ден в област Сливен започна в спокойна обстановка. Към 07.00 часа секционните помещения и съдържащите се в тях материали и машини са предадени на СИК.

До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. 287 служители на ОД на МВР-Сливен и РДПБЗН, са пряко ангажирани с охраната на изборните места. Оперативни дежурни групи и дежурни части на ОД н МВР отговарят за реда и спокойствието в региона.

Екипи на „Пътна полиция” извършват контрол по пътна безопасност. Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица издават и в днешния ден удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Работното време на сектор „БДС” днес е от 08.30 до 19.30 часа. Като заявления за удостоверения се приемат до 19,00 часа, получаването става до 19,30 часа.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат лица в нетрезво състояние, въоръжени и такива, носещи предмети опасни за живота и здравето на хората.

В Министерството на вътрешните работи функционира денонощно открита линия - телефон 02/9011298 и имейл izbori2022@mvr.bg - за сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на парламентарните избори. Подаваните сигнали на откритата линия трябва да са относими към дейността на МВР. 
БГНЕС