Ивайло Калфин закри кампанията си в препълнена зала в Попово
Ивайло Калфин закри кампанията си в препълнена зала в Попово / netinfo

„Днес е последният ден от кампанията. Това, което искам да споделя като равносметка е, че изминах над 15 000 км, имах много срещи - и аз, и професор Халачев. Целта ни беше за този един месец да се видим с възможно най-много български граждани и да чуем техните проблеми и очакванията им от президентската институция. В края на кампанията искам да ви уверя, че в цялата страна има много събудени хора. Хора, които имат надежда. Хора с ентусиазъм, които припознават нашата кауза и знаят, че страната ни може да се развива по-добре." С тези думи кандидатът за президент Ивайло Калфин официално закри кампанията си днес пред препълнената зала в град Попово.

В изказването си той призова българските граждани да направят своя информиран избор в оставащите дни до неделя и да отидат да гласуват.

„Дълбока благодарност на всички, които помагаха и ще помагат в кампанията, защото кампания не се прави от един човек. Призовавам всички - и тях, и вас, с добро настроение да отидем в неделя и да гласуваме", посочи той.

"В цялата кампания липсваха част от кандидатите, особено двама, които се мислят за богоизбрани и вместо това пуснаха социолози и политолози, които да обясняват какво ще се случи на първия и на втория тур. Досега на президентски избори обаче сме видели, че при цялото ми уважение към социолозите, те често бъркат. Ние направихме добра кампания и аз съм дълбоко благодарен за всеки един от вас, който е отделил от времето си, от вниманието си, за да даде своя принос да направим така, че България да се развива по-добре", допълни още Калфин.

Направете своя избор в неделя, както във вота за президент, така и на референдума, защото активното участие на изборите е част от управлението на народа и част от демокрацията, която всички ние трябва всекидневно да отстояваме, подчерта той.

Калфин не пропусна да благодари и на стотиците доброволци, които участваха през последния месец в кандидат-президентската кампания на двойката Калфин-Халачев:

„Дълбока благодарност на тези стотици, а може би - хиляди хора, които бяха ангажирани през последния месец в кампанията ни. Благодаря на всички доброволци, общински и областни лидери и на АБВ, и на останалите 6 партии в коалицията. Всички дадохте максимума от себе си и убеден съм - тези усилия няма да бъдат напразни. България има нужда от по-различно бъдеще. Дължим го на нас самите и най-вече на децата си", каза още той.