Сидеров: Искането за касирането на изборите е някаква шизофрения
Сидеров: Искането за касирането на изборите е някаква шизофрения / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Лидерът на Атака Волен Сидеров определи искането за касиране на изборите от страна на ГЕРБ като „някаква шизофрения". Това, което от ГЕРБ сочат като повод за касиране на изборите, е несъстоятелно - едновременно да се обявяваш за победител и в същото време искаш касиране, коментира пред bTV Сидеров.

Той посочи, че Атака има ясни виждания и иска да се случат в България няколко неща, които да извадят хората от лошия живот. „Това са темите, не Цветанов, не неговите обяснения, неговите клетви и заклинания. Вчера ръководителите от ГЕРБ дори се кръстеха пред камерите, че не познават собствения си общински съветник. Да не прекаляват с християнските жестове, защото това е бумеранг и се връща", посочи Сидеров.

Запитан дали ще подкрепи правителство, което няма да запише 1000 лева минимална работна заплата и 500 лева пенсия, Сидеров отговори, че правителство като цяло и партия като цяло няма да подкрепят. "Ще подкрепяме конкретни действия, които водят до подобряване на живота, до намаляване на сметките. Имам условия да се върши нещо наистина, да не се шикалкави и да не се протака във времето. Не мога да подкрепя правителство, което няма да върши това, което трябва да се свърши. Ще настоявам доходите на българите да бъдат вдигнати рязко. Ако правителството, което се формира, не го прави, няма да получи моята подкрепа", категоричен е Сидеров, като допълва, че партията му няма да работи с ДПС.

Сидеров настоява този, който претендира да бъде премиер, да излезе и да каже ясно какви намерения има за управлението си.