СДС София: Само с БСП не можем да имаме обща кандидатура за кмет
СДС София: Само с БСП не можем да имаме обща кандидатура за кмет / Sofia Photo Agency

Да води преговори за обща дясна кандидатура на кмет на София, такъв мандат е дало ръководството на СДС в столицата на контактна група от свои представители, съобщи пред Дарик председателят й Борислав Бориславов. Той уточни, че Владимир Кисьов е в екипа за разговорите с другите десни, но не е номинацията на сините в София за кметския пост. В момента градският съвет на партията обсъжда въпроса.

Ето какво каза Борислав Бориславов пред Дарик:

Взехме решение за предложение към градския съвет за даване на мандат на една група от четири души за водене на преговори с цел достигане до обща дясна кандидатура. Така че, ако това бъде одобрено от градския съвет тази вечер, от утре предстоят разговори.

Обща дясна кандидатура и с ГЕРБ, които обаче заявиха, че ще издигнат самостоятелна кандидатура...

Не коментираме формулата, по която тази кандидатура ще бъде издигната. Целта е да се стигне до единна дясна кандидатура, която, разбира се, ще бъде добър кмет на София. Това е крайната цел и общият интерес на софиянци в оставащите две години от този мандат.

Съществува ли вариант да подкрепите номинация на ГЕРБ в името на това дясна кандидатура да спечели изборите?

Съществуват абсолютно всички варианти на този етап.

Включително и СДС да излезе със самостоятелна кандидатура?

Единственият вариант, който не съществува, е да имаме обща кандидатура с БСП.

Името на г-н Кисьов сред обсъжданите ли е в СДС за номинацията за този пост?

Г-н Кисьов е обсъден и е предложен като член на въпросната контактна група, която ще води разговори с другите десни партии в София.

Това ли е името, с което влизате в разговорите?

Казвам, че г-н Косьов е един от четиримата преговарящи. Нямаме в момента никакви имена за кандидат-кметове на София и повтарям, че всички варианти за отворени и разбира се, имаме варианти за наши кандидатури без да коментираме имена на този етап.

Столичната организация на ДСБ вече определи своя преговорен екип. Тъмносините настояват форматът „Алианс за София" да бъде разширен като и този вот бъде издигната обща кандидатура.