Израелски турист: Държаха ни без вода и храна
Израелски турист: Държаха ни без вода и храна / снимка: Reuters
Израелски турист: Държаха ни без вода и храна
55384
Израелски турист: Държаха ни без вода и храна
  • Израелски турист: Държаха ни без вода и храна

Не е имало никаква организация от страна на властите на летище "Сарафово" в Бургас по отношение на пътниците, които не са били ранени при атентата. Това заяви Цахим Пеле от град Нетаня, северно от Тел Авив, който беше дълбоко възмутен от случващото се около него. Ето какво още разказа Цахим Пеле за Дарик:

"Не може едни хора, които са преживяли нещо толкова драматично, да бъдем оставени пет часа без достъп до тоалетна, без вода за пиене, без храна, да не ни бъде дадена каквато и да било информация за случващото се, нищо. Ние не сме ваши заложници. Ние сме потърпевши. Аз не съм говорил и с нашия посланик. Говори, че бил тук, но аз лично не съм го виждал. Не знам какво е казал, нищо не знам. Знам само, че заедно с други хора ни държат тук като заложници вече 5-6-7 часа. Казват, че ще ме върнат в Израел със самолет - нямам дори право на избор дали искам да си остана тук да си прекарам почивката, която съм си резервирал. Аз пък не искам да ме връщат - искам да си остана тук! Така или иначе ме държите тук часове наред, без тоалетна, а сега и ще ме връщат в Израел! Това е пълна глупост.

Пълна глупост! Та ние да не сме някаква стока, че да ни пренасят насам-натам, както им падне! Аз знам, че като цяло в България няма тероризъм, но нали все пак трябва някой да ръководи нещата? Знам, че не сте свикнали на такова нещо, но не е ли логично като виждаш, че имаш стотина човека в подобна ситуация, да им дадеш вода и т.н. Битови работи. Но все едно тук не се случва нищо драматично, изискващо кой знае колко разум. Разбирам, че за пръв път се случва, но си има начини на правене на нещата. Не може така нищо да не се случва. Тук не сме сред пострадалите, но все пак. В момента аз съм извън терминала, а двама мои приятели са вътре - и нищо. Нямам идея какво става с тях, не съм ги чувал. Притеснено ми е. Нито ни дават информация, нито ни дават да се видим - нищо! Предполагам, че и те не знаят аз как съм. Ами ако не бяха мои приятели, а дъщеря ми, и пак така ме държаха на тъмно?! Не знам как да ви го обясня... Най-простите неща в случая са се превърнали в един огромен проблем".