Една истинска любовна история, която оставя Стъпки в пясъка
Една истинска любовна история, която оставя Стъпки в пясъка / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Една истинска любовна история, която оставя "Стъпки в пясъка”
37620
Една истинска любовна история, която оставя "Стъпки в пясъка”
Една истинска любовна история, която оставя "Стъпки в пясъка”
  • Една истинска любовна история, която оставя "Стъпки в пясъка”
  • Една истинска любовна история, която оставя "Стъпки в пясъка”

"Стъпки в пясъка" е най-новият български филм, който тръгна по кината. Лентата разказва за любовта на Слави и Нели, една реална история, поставена на изпитание от времето. Сценарист и режисьор е актьорът Ивайло Христов, който взел разказа от Чикаго, където живее прототипът на главния герой (ролята се играе от Иван Бърнев).

В интервю за "Седмицата" на Дарик Ивайло Христов сподели, че уникалното за него в на пръв поглед може би баналната история е, че на 6 години едно момиче и едно момче си обещават, че ще се оженят и правят това след 40 години.

Част от действието на филма се снима в Америка, но режисьорът се е опитал да избяга от класическия образ на Щатите с небостъргачите, трафика и хората, и е потърсил по-интересната Америка в малко, пустинно, но живописно, селище в щата Юта.

"Посланието на филма е взето от една притча, част от която е и самото заглавие. В нея се говори за един човек, който в края на живота си се обърнал назад и видял самотните си стъпки по пясъка. Обърнал към Господ с думите: Господи, защо в най-трудните ми моменти си ме оставял, виж самотните следи по пясъка? Не, казал Господ, това не са твоите стъпки, това са моите стъпки, защото в най-трудните моменти аз те носех на ръце!", разказа Ивайло Христов и подчерта, че не е важна целта, а пътят, който изминаваш към нея.

"Този филм ще бъде доказателство за голяма част от хората, че има смисъл да се прави българско кино и да се гледа. Има смисъл от това", категоричен беше Христов.

За узряването на личността, за трънливия път на живота, от който не си взимаме поуки, за подслушването в държавата, за българското кино - чуйте в звуковия файл от разговора на Кирил Вълчев с Ивайло Христов.