Знае се кои са туристите, затрупани край Крушунските водопади
Знае се кои са туристите, затрупани край Крушунските водопади / снимка: Dariknews.bg, архив

Известна е вече самоличността на затрупаните туристи в района на Крушунските водопади. Жената е на 45 години - българска с двойно гражданство, а мъжът е 56-годишен англичанин, съобщиха за БТА от Окръжната прокуратура в Ловеч.

Двамата живеят в Лондон и са били на гости на 42-годишната жена от Плевен, която успя да се спаси и в момента е в плевенската болница. Няма опасност за живота й. Когато състоянието й позволява, тя ще бъде разпитана, добавиха от прокуратурата. Предстоят разпити и на очевидци на инцидента.

Скална маса затрупа туристи край Крушунските водопади

Спасителната акция на мястото продължава вече 24 часа. В разчистването на тоновете срутила се скална маса участват екипи от районните служби по пожарна безопасност и защита на населението от Ловеч, Плевен и Велико Търново. Екипи от София и Монтана също са дошли днес със специализирана техника. Помагат и групи планински спасители от Ловеч и Троян, заедно със следово куче.

Продължава издирването на затрупаните туристи край Крушунските водопади

Кметът на община Летница Красимир Джонев, че вече един от двата огромни скални къса на мястото е разбит. В момента екипите разчистват района от отделните късове и търсят хората.