/ netinfo
През нощта облачността ще е незначителна, а вятърът значително ще отслабне и в източните райони ще се ориентира от югозапад. Утре ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад, сочи прогнозата на НИМХ.
 
Минималните температури ще бъдат от минус 4 до 1 градус. През деня ще се затопля и максималните температури ще бъдат 7-12 градуса.

Отстъпление на зимата в следващите дни
 
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен предимно южен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 8-11 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 5-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 2 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.

Температури от -20 до 15 градуса през януари
 
В петък от запад облачността ще се увеличи, а в котловините и на места в Горнотракийската низина преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска облачност.
 
Температурите слабо ще се понижат, но ще се задържат сравнително високи за втората половина на януари.

Снежна красота: 12 места в Европа, които трябва да видите през зимата (СНИМКИ)

В събота облачността ще бъде значителна, почти без валежи. Вятърът за кратко ще бъде от североизток и с него дневните температури, главно в Североизточна България, ще се понижат, като максималните ще бъдат между 3 и 8 градуса, в югоизточните райони - до 10-11 градуса, а минималните - между минус 3 и 2 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik
НИМХ, БТА