Журналистът Стефанов не e бил заплашван
Журналистът Стефанов не e бил заплашван / БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков и директорът на Държавната агенция за национална сигурност Петко Сертов не докладваха в парламента за хода на разследването за нападението над журналиста Огнян Стефанов. Те изпратиха писмена информация до депутатите. От опозицията остро възразиха срещу това, че двамата не са уважили институцията Народно събрание.

В този ден (2 октомври) изтете 7-дневният срок, който депутатите дадоха на министерството и на агенцията, за да ги запознаят с хода на разследването по случая. Писмената информация, постъпила от МВР и ДАНС, прочете заместник-председателят на вътрешната парламентарна комисия Касим Дал. В двата документа, които той представи, се казва, че се работи по случая, че Огнян Стефанов е разпитан, че е бил категоричен, че не е получавал заплахи и че не знае причината за нападението. Съобщението от вътрешното ведомство завършва с думите, че действията по разкриване на нападението ще продължат със същия интензитет.

Атанас Атанасов от ДСБ заяви, че остро протестира срещу унижаването на парламента като висш орган на държавна власт. „Касим Дал да не би да е пресаташе на Михаил Миков или Петко Сертов”, попита Атанасов.

Председателстващият заседанието Любен Корнезов от левицата призна, че в декларацията, която парламентът прие миналата седмица, осъждаща побоя, се настоява за информация по случая за 7-дневен срок и формално това е спазено от ДАНС и МВР.