Жената на спасения моряк: Нямам официална информация за съдбата на съпруга ми
Жената на спасения моряк: Нямам официална информация за съдбата на съпруга ми / netinfo

„Малко скептично съм настроена, докато не получа официална информация за съпруга си”, това каза за Дарик съпругата на Николай Димитров – спасения моряк при потъването на българския кораб "Ванеса" в Керченския пролив.

Вижте какво каза още Венета пред Дарик:

Вие сте съпруга на Николай Димитров. Руските медии твърдят, че той е единственият оцелял моряк, който в момента се транспортира към Кавказ в някаква болница.

На мен също. Бях в Морска администрация, там нямаха информация. Във фирмата ходих – също нямаха информация за имена. В момента съм извън къщи, но ми се обаждат приятели, които ми казват, че в някакъв руски сайт са прочели, че е спасен. Дано да е така, аз съм малко скептично настроена, докато не получа официална информация.

Руските служби са цитирани от руското радио „Ехото на Москва”, че единственият спасен до момента, който е премръзнал, е Николай Димитров.

Механик, втори механик.

От фирмата някаква информация дадоха ли ви?

От фирмата ми казаха, че последната информация, която имат е, че има извадени хора, спасени, но без да се уточняват имена и тяхното състояние. Чакаха да им бъде подаден информация от Морска администрация, защото обикновено първо там отивала информацията.

Кога за последно се чухте с него по телефона?

Вчера сутринта той ми изпрати SMS и ми писа, че времето е много лошо, замръзвало морето, много валяло и се притеснявал как ще се върнат обратно, защото корабът не е голям. Пътува от дълги години и има представа, когато един кораб е голям или малък, какво е клатенето и рисковете в такова лошо време.