Жандармерия обсади тетевенско село. Задържани са двама местни партийни лидери. Четирима души твърдят, че са пребити от общински съветник от ГЕРБ, съобщава Нова телевизия.

Тетевенското село Глогово се раздели на две след масов бой с брадви, сопи и бухалки. Мелето е започнало в събота вечерта и продължило до късно снощи. Селото се охранява от жандармерия. В ареста до тази вечер бяха четирима души. Сред тях са общински съветник от ГЕРБ Асен Асенов - село Глогово и лидрът на ГЕРБ от съседното село Градежница - Светлин Иванов. Версиите за мелето са няколко.

Според Жана Щерева и съпругът й те са били нападнати:

„С моя мъж бяхме в читалището на абитириунска вечер. Дойде Асен Асенов, слезе и брат му и те скочиха. Моят мъж слезе до кмета на селото. Видя Светлин Иванов и ме оцели с едно дърво. След това 30 човека дойдоха тук с брадви и бухалки. На следващия ден отиваме в Тетевен, пускаме жалба, а вечерта ни препречват пътя. Тук беше бабата, която седеше на стълбите. Събориха я, удряха я", разказа Жана Щерева.

„Дойдох тук. Беше страшна навалица. Линейката вървеше надолу, те спряха линейката. Нападнаха хората. Полицията нищо не можа да направи", обясни Филип Щерев, брат на Жана.

„Целият проблем идва от новита кметица на Тетевен - откакто е тя, само побоища", каза още Жана.

Свидетел на случилото се е кметът на Глогово Бисер Габровски:

„През последните три нощи въобще нямам интерес да разказвам какво се е случило. В кой век живеем? Има ли някой право да те спира на пътя и да ти нанася побой, да спира и линейка да не може да откара пострадалите", попита Бисер Габровски.

Има и друга версия за масовия бой. Съпругата на задържания Асен Асенов и неговата майка разказаха:

„Бяхме поканени на абитуриентска вечер. Срещу нас седнаха общинския съветник Ангел и Огнян Огнянов. Ядохме, пихме, хванах се на хорото и виждам, че на мъжа ми му показват юмруци и викам: „Хайде да си ходим", обаче на улицата ни пресрещат Огнян и Момчил от Градешница и почват да дърпат мъжа ми. Тръгваме си и те се връщат с брадви и бухалки", разказа Райна Асенова, съпруга на общинския съветник Асен Асенов.

„Тук има една престъпна група в Глогово, начело с кмета на Глогово, общинския съветник от ДПС Ангел Ибришимов, прокурор Вълчев и полицай Апостолов", обясни бащата на Асен.

В момента в болница е 72-годишна жена, също пострадала в събота вечерта.

„Има жена в болница. Има много хора в болница, не значи че е бита. Откакто съм общински съветник имам проблеми. Дали имам организирана престъпна група, никога през живота си не съм се бил", казва Ангел Ибришимов, общински съветник от ДПС.

Четиримата задържани са освободени без повдигнати обвинения, защото прокуратурата изяснява причините за инцидента. От прокуратурата в Тетевен смятат, че конфликтът е политически. А кметът на Тетевен Мадлен Бояджиева е категорична, че зад напрежението в Глогово няма политически мотив.

Източник: Novanews.bg