/ МВР, пресцентър
В следобедните часове се засили интензитета на трафика преди първия почивен ден от Великденските празници. Въпреки натовареното движение, няма критични  участъци и ситуации, уточняват от Пътна полиция – ГД „Национална полиция“.

Очаквано, най-интензивно е движението по автомагистралите  „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ - главните пътища от републиканската пътна мрежа. Във връзка с въведените ограничения поради извършването на ремонтни дейности водачите могат да използват и алтернативни маршрути: на АМ „Тракия“ в посока Бургас - Подбалканския път I-6, а на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин - прохода „Петрохан“ и Искърското дефиле.

Голямото пътуване за празниците започва (ВИДЕО)

От ГДНП са предприети мерки за разполагане на допълнителни полицейски екипи по най-натоварените трасета и изходите на големите градове, които следят за безопасността на движението и недопускане на автомобилни колони в участъците с въведена временна организация на движението поради ремонтни дейности и при необходимост регулират трафика.

Затруднен трафик заради ремонти по магистралите

Служителите на Пътна полиция приоритетно осъществяват контрол над водачите с рисково  поведение, следят за неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство, шофиране без необходимата дистанция или създават опасност за останалите участници в движението. Засилен ще е контролът и по отношение спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и  от неправоспособни водачи. 

От ГДНП отново напомнят санкцията за движение в аварийната лента - при първо нарушение тя е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.
МВР, пресцентър