В празничния 6 септември имаше изключително натоварен трафик по всички основни пътища в цялата страна. Не се размина и без катастрофи.

При една от тях на магистрала "Тракия" бус удари друг бус, който пък се удари и в кола, а след това се преобърна и по таван, съобщиха от полицията. Няма пострадали хора. Водачите на трите превозни средства бяха тествани за алкохол, като пробите им са отрицателни, посочи БТА.

Заради пътния инцидент беше ограничено движението от 34 км до 47 км в посока Пловдив, но вече е възстановено и се осъществява нормално, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. 

Малко по-късно стана ясно, че отново на "Тракия", в посока Бургас са катастрофирали автобус и три автомобила, съобщи NOVA.

Шофьорът на автобуса намалил рязко скоростта, след като на магистралата изскочило куче. В него се врязали три коли. Две жени, шофьори на две от колите, са леко ранени.

„Целта не е да се глобяват и да се наказват водачите, а да осигурим едно безпроблемно придвижване на автомобилите”, заяви комисар Калоян Драганов, началник на Пътна полиция.

Над 1000 шофьори всеки ден се санкционират след нарушения, заснети от полицаи, докато са част от трафика. В един от случаите е бил засечен водач с фалшива книжка и подменени табели на автомобила.

„Изключително фрапантен случай на водач, който беше установен, че управлява с табели на друго превозно средство. Същият е неправоспособен”, заяви комисар Калоян Драганов.
„При проверката представи свидетелство за управление, чуждо, на държава от ЕС, което вчера, след направена справка, установихме, че е фалшиво. Не е имал такова издадено”, заяви комисар Драганов.

По случая е образувано досъдебно производство.
 
БТА, nova.bg