Закононарушения със СРС няма да има, обеща Цветлин Йовчев
Закононарушения със СРС няма да има, обеща Цветлин Йовчев / снимка: БГНЕС, архив

Вътрешният министър Цветлин Йовчев гарантира пред журналисти в парламента, че с взетите мерки в Държавната агенция „Технически операции” (ДАТО), няма да има закононарушения.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че в бележници на служители от ДАТО (бившата СДОТО) по делото за незаконното подслушване в МВР са били намерени 875 телефонни номера, за които не е имало разрешение за подслушване.

В момента в ДАТО има предприети много сериозни мерки, които представихме пред медиите, и много голяма част от тях са вече изпълнени, това гарантирам, подчерта Цветлин Йовчев. И добави, че в момента в службата има много по-различна организация, която предполага много по-високо ниво на сигурност и по-големи гаранции, че няма да се извърши закононарушение. Когато приключи цялата програма, ние ще имаме гаранции, че закононарушения със специални разузнавателни средства няма да има, заяви вътрешният министър, цитиран от БТА.

Попитан защо МВР отказва информация на медии по закона за достъп до обществената информация колко пъти Делян Пеевски е бил в МВР и може ли все пак такава да бъде предоставена заради големия обществен интерес, Йовчев коментира - „не съм убеден, че общественият интерес е голям по тази тема. Спазваме закона и ще спазваме закона”.