/ БГНЕС
Вицепремиерът и външен министър на Япония Таро Коно проведе среща с българския си колега Екатерина Захариева. Двамата разговаряха на четири очи в Министерството на външните работи, а след това българска и японска делегация проведоха и пленарна сесия.
 
 

🇧🇬 🇯🇵 Добре дошъл в България на моя колега и приятел министъра на външните работи на Япония Таро Коно.

Публикувахте от Екатерина Захариева в Вторник, 13 август 2019 г.

За последната година след посещението на японския премиер Шиндзо Абе в България стокообменът между двете страни се е увеличил с 30%, отчете Захариева след срещата на четири очи с японския гост.

БГНЕС


Двамата са се договорили през есента да се проведе бизнес форум в Токио с българско участие, както и се подготвя визита на премиера Бойко Борисов в страната на изгряващото слънце в края на тази или началото на следващата година.

Борисов на среща с японския външен министър: Япония е приоритетен партньор

Захариева съобщи също, че заедно с японската страна продължават усилено разработването на проекти за малки и средни предприятия в Северна Македония.
 
 

С колегата от Япония Таро Коно посетихме храм-паметника “Свети Александър Невски“ и църквата “Света София“.

Публикувахте от Екатерина Захариева в Вторник, 13 август 2019 г.

„Япония има нужда от висококачествени IT-специалисти, а България разполага с такива”, отбеляза японският вицепремиер. Захариева и японският й колега са се договорили да се засилят двустранните отношения между страните с откриването на директна авиолиния София-Токио.

БГНЕС

Захариева не пропусна да отбележи, че страната ни е готова да разкрие завод за автомобили, а не само както досега – за автомобилни части за коли.
БГНЕС