Задържането на Илиев било нарочно организирано
Задържането на Илиев било нарочно организирано / cнимкa: Sofia Photo Agency

Задържането на бившия главен секретар на МВР Илия Илиев, който в момента е под домашен арест, е било организирано от хора, целящи да му отнемат думата преди изслушването в парламента, за да не може да свидетелства за техни престъпления. Това твърди Илиев в свое изявление за Mediapool. В изявлението си той казва, че никога не е нарушавал нито законите на България, нито правилата за работа в МВР.

„Задържането ми, буквално часове преди да бъда изслушан в парламента, както и наложената ми мярка за неотклонение - домашен арест, са организирани от хора, извършили престъпление и стремящи се да отнемат думата на всеки, който може да свидетелства и да докаже това.” – пише в писмото си Илиев.

Бившият главен секретар на МВР добавя: „Поради наложената ми от военна прокуратура забрана да говоря, но и поради убеждението ми, че все още в България съществуват обективни и действително служещи на интересите на гражданите институции, единствено на тях ще предоставя информацията с която разполагам - цялата, в пълен размер и без никакви ограничения."