Задържаха шофьор, предизвикал катастрофата с четирима загинали
Задържаха шофьор, предизвикал катастрофата с четирима загинали / netinfo
Задържан е водачът, предизвикал вчерашната тежка катастрофа край село Граф Игнатиево, в която на място загинаха четирима мъже. Това съобщиха от Областната дирекция на полицията в Пловдив.

21-годишният А.И. от пловдивското село Долна махала пътувал с “Фолксваген Пасат” по пътя от Пловдив за Карлово с няколко приятели в колата. Той предприел неправилно изпреварване на натоварен с цимент влекач МАН с прикачено ремарке. При маневрата пасатът ударил странично движещия се срещу него “Опел Корса”, който се завъртял, навлязъл в лентата за насрещно движение, блъснал се челно в циментовоза, след което излязъл извън пътното платно и се спрял в канавката.

Шофьорът и пътниците в опела загинали на място. Трима от тях са затворници с лек режим от Трудово-поправителното общежитие “Хеброс” към пловдивския затвор. Николай Ненков (30 г.) и Даниел Карабов (33 г.) от Карлово и 30-годишният Стефан Лясков от село Ведраре през деня работели в цех за паркет на карловската фирма “Форест Трейдинг” в село Дъбене. В петъчния следобед те се прибирали към затвора. Возел ги 49-годишният служител на “Форест Трейдинг” З. Д., който също издъхнал при удара.

Близо три часа служители на аварийното звено към пожарната рязаха смачканите ламарини, за да извадят труповете на загиналите мъже. Очевидци на катастрофата коментираха, че шосето за Карлово отдавна е станало опасно, защото няма необходимия капацитет да поеме натоварения трафик в работните дни.