Задържаха Георги Славов в обвинение за изнасилване
Задържаха Георги Славов в обвинение за изнасилване / netinfo
Георги Славов, по-известен с прякора Жоро Главата, е бил задържан за 24 часа, съобщиха от МВР. Заедно с него полицията в Поморие е задържала и още 10 души от свитата му. Групата е била задържана по сигнал на две момичета, които са се оплакали, че са били групово изнасилени от Славов и компанията му.

По неофициални сведения Славов и придружаващите го десет мъже са били на откриването на елитното заведение „Атриум” и след партито са се отправили към луксозен балнеохотел, където са отседнали. С тях са били и две момичета, ученички от бургаска езикова гимназия. В неделя сутринта девойките са се оплакали в полицията, че са станали жертва на групово изнасилване.

Според запознати с подробности по случая Славов и групата му са изразили мнение, че обвиненията са направени от професионалистки, на които някой е платил за манипулацията с цел предизвикване на скандал.

До момента няма потвърждение за случилото се от пресцентъра на ОД на МВР в Бургас.

Адвокатът на Славов коментира за БТА, че той е бил разпитан като свидетел по случая, но засега обвинение не му е повдигано. Полицията продължава работата за изясняване на обстоятелствата.

Георги Славов е син на бизнесмена Стоил Славов, които загина при взрив в асансьор в столичния квартал "Лозенец".