Хероин, скрит в акумулатор
Хероин, скрит в акумулатор / пресцентър, Агенция "Митници"
Близо 5,7 кг хероин, укрит в акумулатор, задържаха митнически служители на Митнически пункт Калотина. Наркотикът е открит в автомобил, пътуващ в посока Сърбия. Това съобщиха от Агенция "Митници".

Около 18,40 ч. на 31.01.2022 г. на МП Калотина е пристигнал лек автомобил, м. „Фиат“, със сръбска регистрация, пътуващ от Турция за Сърбия.
 

пресцентър, Агенция "Митници"Митническите служители в сектор „Борба с наркотрафика – Калотина“ са селектирали превозното средство за щателна проверка. В хода й е било установено, че превозван в колата акумулатор е манипулиран и в него са укрити 8 пакета, съдържащи кафеникаво прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест съдържаните на пакетите е реагирало на хероин. Общото количество на установеното наркотично вещество е 5,694 кг.

Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.
С постановление на прокурор в Софийска окръжна прокуратура водачът на автомобила – 33-годишният сръбски гражданин М.Д., е привлечен в качеството на обвиняем за опит за контрабанда на хероин и е задържан за срок до 72 часа. Разследването продължава.