Задържаха 40 фена на Локомотив” (Пл) в Благоевград и Сандански
Задържаха 40 фена на Локомотив” (Пл) в Благоевград и Сандански / netinfo

40 привърженици на "Локомотив” (Пловдив) са задържани в РПУ - Сандански и Благоевград за 24 часа. Мерките са предприети, заради сблъсък между агитките на „Локомотив Пловдив" и „ЦСКА" в курортния град, където армейците играха с "Вихрен". Към 19.15 часа на паркинга зад стадиона се появяват два автобуса с фенове на отбора на „Локомотив Пловдив", който по същото време играе с отбора на „Пирин" (Благоевград).

Пловдивските фенове започват да хвърлят камъни срещу автобуса на отбора на ЦСКА, като увреждат няколко стъкла. От хвърлените камъни са увредени и паркирани в близост автомобили, в това число и служебен автомобил на ОДП . Незабавно полицаи изолират развилнелите се фенове и им преграждат пътя към стадиона.

Напрежението се пренася и в сектора с привърженици на ЦСКА. Полицейски сили отцепват сектора с агитката на ЦСКА и така предотвратяват сблъсъка между двете групи фенове. При провеждането на заградителните мероприятия, озверелите привърженици на „Локомотив Пловдив" хвърлят камъни и по служителите на реда. При овладяване на инцидента са наранени леко 6 полицейски служители от РПУ-Санадански. Благодарение на адекватните и бързи действия на полицаите е предотвратен сблъсъкът между двете агитки.

По случая в РПУ е образувано досъдебно производство по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Районен съд Сандански ще се произнесе какви наказания да им бъдат наложени.

Други спортни новини четете на gong.bg