Създават организация за включване на ДКЦ-а в прегледите при леки грипоподобни симптоми и „зелени коридори“ за пазаруване на гражданите над 65 г.
Въвеждат две нови мерки за територията на София и създават организация за включване на ДКЦ-а в прегледите при леки грипоподобни симптоми. Това съобщи в профила си във Фейсбук кметът на столицата. Йорданка Фандъкова

Обсъждат включването на ДКЦ-та в София в помощ на болниците

Посещенията в молове на непълнолетни деца без пълнолетен придружител се забраняват от утре, 7 ноември. Това е решение на софийския оперативен щаб, което обсъдихме и с ръководствата на големите търговски обекти.

Създават се „зелени коридори“ за пазаруване на гражданите над 65 г., които да посещават хранителните магазини между 10:00 и 12:00 часа на обяд. Създава се организация за включване на част от ДКЦ-а (бившите поликлиники) в прегледите на граждани, които имат грипоподобните симптоми.
 
 

 

❗️ Въвеждаме две нови мерки за територията на София и създаваме организация за включване на ДКЦ-а в прегледите при леки...

Posted by Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova on Friday, 6 November 2020


Това е предложила Фандъкова преди два дни на министъра на здравеопазването, за да може да се помогне на хората, които се нуждаят от преглед и да разтоварим големите софийски болници от пациенти, които имат леки симптоми и се нуждаят от лечение вкъщи.

С решение на софийския щаб е възложено на директорите на ДКЦ-а в рамките на седмица да обособят зони за клинични прегледи. Екип от лекар, медицинска сестра или лаборант ще извършват преглед и при нужда ще правят кръвни изследвания и антигенен тест. Пациентът трябва предварително да е разговарял с личния си лекар, за да има направление за нужните изследвания.

Кунчев: Създаваме впечатление за хаос с трима със забавено лечение - това е 0,1%

В последната седмица екипите на СДВР и общината провериха над 1200 търговски обекта.
Екипи на Общинска полиция и Столичен инспекторат продължават с контрола за носене на маски и спазване на дистанция в търговските обекти и през уикенда.

3342 проверки на хората под карантина са направили екипите на полицията от началото на седмицата. Продължава засиления контрол за носене на маски в градския транспорт, като се създава организация за постоянен контрол на линиите с най-много нарушения.

Данните от последните 10-ина дни показват спад от 100 000 пътници дневно в системата на Метрополитен.